2020-09-11 12:21:40• hírek • Bede Emőke

A járvány ellenére is gőzerővel készül az új évadra a Dinu Lipatti Filharmónia

Pitic Claudiu és Kovács Emőke.
Pitic Claudiu és Kovács Emőke.

A koronavírus-járvány ellenére sem kell lemondania a szatmári közönségnek a különleges, klasszikus zenei csemegékről, hiszen a Dinu Lipatti Filharmónia hamarosan útjára indítja legújabb évadát. Ennek részleteiről Kovács Emőke menedzser és Pitic Claudiu aligazgató egy, a filharmónia előterében megszervezett sajtótájékoztató keretében számolt be a helyi média képviselőinek.

Mint elhangzott, a zenei intézmény egy különleges évad előtt áll, melynek rendhagyó jellegét nem csak az idei évben érvényes szigorú óvintézkedések és szabályok adják, hanem a felvázolt programok és a kivételes meghívottak is. Az ez évi koncertidényt egy operaesttel indítja a filharmónia, majd visszatér a Szatmári Zenei Napok Nemzetközi Fesztivál is, mely a pandémia miatt kevésbé lesz internacionális, mint a korábbi években, de így is ismert és méltán elismert szólistákat és zenei formációkat hoz majd városunkba.


„Reméljünk, hogy a járvány nem ijeszti el az embereket, és ugyanolyan érdeklődéssel térnek majd be koncertjeinkre, mint az előző években” – mondta el Kovács Emőke. Hozzátette, az idei évben is a tavalyi bérletárak érvényesek (400 lej/bérlet), a diákok és a nyugdíjasok pedig természetesen továbbra is kedvezményes áron juthatnak hozzá ezekhez (200 lej/bérlet). A bérlet 23 szimfonikus és kamarakoncertet foglal magába, ugyanakkor lehetőséget biztosít a karácsonyi és az újévi koncerten való részvételre is.


Az intézményvezető ezek után egy különleges zenei eseményre hívta fel a figyelmet, szeptember 19-én ugyanis a nemzetközi szinten is nagy elismerésnek örvendő Edvin Marton fog fellépni az újközpontban. Az eseményen ingyenesen lehet majd részt venni, viszont mindazoknak, akik szeretnék élőben is meghallgatni a hegedűművész szabadtéri előadását, azoknak előzetesen regisztrálniuk kell a bilet.ro oldalon, hisz a járványügyi előírások miatt a résztvevők száma korlátozott. Az esemény részleteiről Kovács Emőke későbbre ígért tájékoztatást, és a leckekoncertek megszervezésének potenciális megoldásairól is csak a későbbiekben lehet majd nyilatkozni.


Kovács Emőkétől Pitic Claudiu aligazgató vette át a szót, aki első körben a Szatmár Megyei Tanács támogatását köszönte meg, melynek köszönhetően sikerült fertőtleníteni a filharmónia épületének jelentős részét, és lecserélésre kerültek a bejáratnál található plakátvitrinek is. Pitic elmondta továbbá, hogy a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal segítségére is számítanak, hiszen az ígéretek szerint az önkormányzat támogatni fogja őket a mostanra igencsak megviselt állapotba került székek és padlószőnyeg cseréjében.


A Dinu Lipatti Filharmónia tehát a járványhelyzet ellenére is ambiciózus tervekkel vág neki az új évadnak, a zenei intézmény vezetősége pedig bízik benne, hogy ebben a szatmári közönségben partnerre találnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: